Excel trainingen

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Volg een Excel cursus bij Westhaghe

Bij Westhaghe bieden we verschillende soorten trainingen Excel. Hieronder vind je de niveaus: basis, gevorderd en expert. Op zoek naar een specialistische Excel training, zoals VBA of voor managers? Bekijk dan het uitgebreide overzicht Excel trainingen.

 • Niet zeker van je niveau? Vul dan onze kennistest in en kom er meteen achter op welk niveau jij het beste kan starten.
 • Grotere groep trainen? Bij Westhaghe bieden we in-company trainingen aan. Het voordeel hiervan is dat deze volledig op jouw opleidingswensen kunnen worden aangepast.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

Excel-Level-1- (1)

Excel basis cursus

Alle basisfuncties voor beginners!

Duur: 1 dag | Investering: vanaf € 375,-
 • Verkennen van Excel
 • Basis formules
 • Opmaak Aanpassen
 • Invoer en navigatie in Excel
 • Bestanden gebruiken
 • Rij- en kolombewerkingen in Excel
 • Een werkblad bewerken
Excel-Level-2_TD-

Excel gevorderden

Tabellen & Databases

Duur: 1 dag | Investering: vanaf € 375,-
 • Voorwaardelijke opmaak in Excel
 • Databases bijwerken en aanmaken
 • Grafieken creëren
 • Gegevens presenteren met grafieken
 • Tabellen in Excel
 • Tabellen invoegen / opmaken als tabel

 

Excel-Level-2_FF-

Excel gevorderden

Formules & Functies

Duur: 1 dag | Investering: vanaf € 375,-
 • Formules en functies
 • Populaire functies
 • Koppeling met andere werkbladen
 • Functie categorieën
 • Functies combineren en nesten
 • Revisie opmerkingen

 

Excel-Level-3_E&M-

Excel Expert

Externe Gegevens & Macro's

 • Werken met Macro's
 • Relatieve en Absolute macro's
 • Werkbladen controleren
 • Foutmeldingen in Excel
 • Het dialoogvenster Ga Naar
 • Gegevensvalidatie
 • Wat-als-analyse
 • Importen en exporteren

Excel Training volgen?

Westhaghe Training & Advies biedt diverse Excel trainingen aan op 10 trainingslocaties in Nederland. Heb je een eigen trainingsruimte? Dan is het ook mogelijk om de training bij je op locatie te organiseren.

Bekijk hieronder de diverse trainingen die wij aanbieden, van beginners tot aan VBA Excel.

Voor elk niveau de geschikte Excel training!

Er zijn verschillende Excel cursussen gebaseerd op de verschillende Office versies. Westhaghe Training & Advies biedt onder andere Excel training aan in Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, 2008 (Macintosh), Excel 2007 en Excel 2003 training aan. Hierboven kun je de (standaard) inhoud van de verschillende Excel trainingen downloaden. Hierbij geldt uiteraard dat de cursusinhoud is aan te passen naar je eisen, wensen en/of omgeving waardoor je een optimale Excel training kunt volgen.

Excel Basis Training

Twijfel je of deze Excel Basis training wel geschikt voor je is? Doe de Excel kennistest en je weet na 25 multiple-choice vragen welke training Excel het beste bij je past.

Excel Gevorderde Training - Tabellen & Databases

Wil je werken met draaitabellen in Excel, dan is deze Excel Gevorderde cursus zeer geschikt voor je. Naast draaitabellen wordt er ook tijd vrij gemaakt voor Grafische objecten en geavanceerde rekenformules.

Niet zeker van je Excel kennisniveau? Doe de Excel kennistoets en je weet na 25 multiple-choice vragen welke training geschikt voor je is.

Excel Gevorderde Training - Formules & Functies

Voor de echte fans in Excel bieden wij een cursus aan op het gebied van Formules & Functies. Je leert dan de meest gebruikte formules en functies te gebruiken in je Excel sheets.

Excel Expert training - Externe gegevens & Macro’s

Ervaren Excel gebruikers die het onderste uit de kan willen halen door de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en waar mogelijk te automatiseren kunnen deelnemen aan onze Excel Expert training. Uiteraard is het ook mogelijk om deze Excel training bij je op locatie te organiseren (in-company).

Wil je meer weten over deze Excel Expert training, bekijk onze cursusinhoud, open rooster data of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

Power BI training

Leer rapportages maken op de data die binnen je organisatie opgeslagen zijn is nu makkelijker en efficiënter dan ooit! Onze Power BI cursus bestaat uit een verzameling hulpprogramma’s en processen die cursisten kunnen gebruiken om gegevens te verzamelen, om te zetten in zinvolle informatie en vervolgens betere beslissingen te kunnen nemen. Microsoft Excel 2013 en 2016 bevatten diverse BI-mogelijkheden, waarmee je op eenvoudige wijze gegevens kunt verzamelen en visualiseren. Met deze extra mogelijkheden is Excel 2013 en 2016 nu een echte self service Power BI functionaliteit geworden.

Er zijn 2 niveaus, namelijk de Power BI Basis en Power BI Gevorderde training. Daarnaast bieden wij ook een officieel 3 daagse Microsoft curriculum, namelijk de MS 20778 Analyzing Data with PowerBI.

Power BI Desktop & Online Basis Training

Leer de basis van Power BI onder de knie te krijgen en maak prachtige visuele rapportages op basis van (bijvoorbeeld) de Excel bestanden waar je mee werkt!

Power BI Desktop & Online Gevorderde Training

Ga een stap verder dan je hebt geleerd in de Power BI Desktop & Online Basis training en maakt rapportages op basis van je data op een nog hoger niveau. Wat gaat u leren? Je vindt het in onze cursusomschrijving:

Wil je meer weten over Power BI training, bekijk onze cursusinhoud of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

Excel PowerPivot Basis training

Je kunt onze Excel PowerPivot Basis training in heel Nederland volgen op jouw locatie (in-company). Deze verzorgen wij in de Excel 2013 en 2016 versies.

In deze Excel Power Pivot training leert de cursist hoe je in Microsoft Excel een Power Pivot model samenstelt en vervolgens daarop een rapportage maakt met draaitabellen en draaigrafieken.

Wilt u meer weten over Excel PowerPivot Basis training, bekijk onze cursusinhoud of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

Excel PowerPivot Gevorderde Training

U kunt onze Excel PowerPivot Gevorderde training in heel Nederland volgen op uw locatie (in-company). De training Power Pivot Gevorderd - DAX (Level 2) is geschikt voor iedereen die rapporteert aan de hand van externe gegevens in Excel.

Wilt u meer weten over Excel PowerPivot Gevorderde training, bekijk onze cursusinhoud of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

Excel Power Query training

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die analyses willen maken van gegevens die daarvoor nog niet direct geschikt zijn omdat er nog moet worden gesleuteld en aangepast. Het opschonen van deze gegevens met Power Query gaat u een zee aan tijd besparen. Iedereen die gegevens wil verwerken in Excel zal zeer veel baat hebben bij deze cursus.

VBA Excel Training

Onze Excel VBA Excel training bestaat uit 2 cursus niveaus namelijk VBA Excel Basis en VBA Excel Gevorderd. Beide trainingen in ons open rooster zijn 2 dagen. Gebruikt u de Excel versie 2007, 2010, 2013 of 2016 dan kunt u deelnemen aan deze VBA Excel cursus

Wilt u meer weten over Excel VBA trainingen, bekijk onze cursusinhoud/cursusdata via bovenstaande pagina's of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

MOS Excel

Excel voor Managers

Deze training is handig voor mensen die een leidinggevende functie hebben. U kunt denken aan (HR) managers, afdelingshoofden, planningsmedewerkers e.d.

MS 20778 Analyzing Data with PowerBI

Voor cursisten die al jaren met Excel werken kan een training in Excel verfrissend en verhelderend werken. Kiest u voor een in-house Excel Basis cursus, dan is het mogelijk om kosteloos met 1 van onze docenten een telefonisch intake te organiseren om het cursusprogramma op maat af te stemmen

Onze Excel docenten kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels de Excel trainingen verzorgen.

Bent u als cursist niet zeker over uw eigen kennisniveau in Excel? Wees gerust, wij hebben in samenwerking met onze Excel docenten een toets ontwikkeld waarmee u zelf kunt kijken welk trainingsniveau voor u geschikt is. De Excel kennistest kunt u vinden op 1 van onze partnerwebsites.

Uiteraard kunnen wij deze trainingen ook in groepsverband aanbieden, zowel op onze locaties door heel Nederland, in-house bij een klant als op externe locaties. Wij kunnen dan onze eigen trainingsinhoud aanhouden, maar u kunt ook zelf de inhoud bepalen. Een dergelijke maatwerktraining heeft als groot voordeel dat de praktijk van uw werkomgeving, organisatie en de branche waarin u werkt kan worden meegenomen. De docenten van Westhaghe Training & Advies zijn in staat om zich te verdiepen in uw organisatie, medewerkers, middelen, processen, methodieken en branche. Hierdoor zijn ze in staat een praktijkgerichte training te verzorgen. Vanaf 3 cursisten bent u vaak al voordeliger uit indien u kiest voor een (maatwerk/groeps) training op uw eigen locatie.

 • Vrijblijvend informatie aanvragen

Na aanvraag sturen we je binnen 24 uur een uitgebreid en vrijblijvend informatiepakket toe met alle informatie die je nodig hebt!

Specialistische Excel trainingen

Naast bovenstaande trainingen biedt Westhaghe Training & Advies tevens specialistische Excel trainingen aan. Denk hierbij aan VBA, PowerPivot of PowerPivot:

Bij het verzorgen van deze trainingen is maatwerk te allen tijde mogelijk!

Mocht je twijfelen over het niveau; neem contact op of doe de Excel kennistest.