Microsoft Power BI training

Veel mensen kunnen moeiteloos met Excel werken. Met tools die binnen Power BI beschikbaar worden gesteld zal dit in de toekomst alleen nog maar beter worden. Binnen Power BI wordt het opschonen van data, het doorzoeken en filteren van miljoenen rijen, én het visueel inzichtelijk maken van data nog eenvoudiger. Westhaghe biedt in een 1-daagse praktijkgerichte basis én een gevorderde training aan. De cursist wordt geleerd om snel en grote hoeveelheden data te analyseren door gebruik te maken van verschillende Excel data modellen. Daarnaast wordt gedurende de training gebruik gemaakt van data die afkomstig kunnen zijn van verschillende externe gegevensbronnen die met Power Map, Power View en Power Pivot uitwisselbaar zijn. Door de praktijkgerichtheid van deze Power BI training worden theorie en technieken vervolgens hands-on geoefend.

Er zijn 2 niveaus, namelijk de Power BI Basis en Power BI Gevorderde training. Daarnaast bieden wij ook een officieel 3 daagse Microsoft curriculum, namelijk de MS 20778 Analyzing Data with PowerBI.

Power BI Desktop & Online Basis Training

Leer schitterende visuele rapportages maken van de data die binnen uw organisatie opgeslagen zijn. Dat wordt makkelijker en efficiënter dan ooit via deze training! Onze Power BI training bestaat uit een verzameling hulpprogramma’s en processen die cursisten kunnen gebruiken om gegevens te verzamelen om vervolgens betere beslissingen te kunnen nemen doordat deze visueel inzichtelijk zijn gemaakt. Microsoft Excel 2013 en 2016 bevatten diverse BI-mogelijkheden, waarmee u op eenvoudige wijze gegevens kunt verzamelen en visualiseren. Met deze extra mogelijkheden is Excel 2013 en 2016 nu een echte self service Power BI functionaliteit geworden.

Power BI Desktop & Online Basis training

Power BI Desktop & Online Gevorderde Training

Ga een stap verder dan u hebt geleerd in de Power BI Desktop & Online Basis training en maak rapportages op basis van uw data op een nog hoger niveau. Wat gaat u leren? U vindt het in onze cursusomschrijving:

Power BI Desktop & Online Gevorderde training

Wilt u meer weten over Power BI training, bekijk onze cursusinhoud of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

MS 20778 Analyzing Data with PowerBI

Microsoft 20778: Analyzing Data with PowerBI training

Wilt u meer weten over Microsoft PowerBI training, bekijk onze cursusinhoud of vraag vrijblijvend informatie aan via onze chatfunctie.

Business Intelligence (BI) bestaat uit de verzameling hulpprogramma’s en processen die mensen gebruiken om gegevens te verzamelen, om te zetten in zinvolle informatie en vervolgens betere beslissingen te kunnen nemen. Microsoft Excel 2013 bevat diverse BI-mogelijkheden, waarmee u op eenvoudige wijze gegevens kunt verzamelen en visualiseren. Met deze extra mogelijkheden is Excel 2013 nu een echte self service Power BI functionaliteit geworden. Binnen Excel 2013 en 2016 zit de BI functies standaard verwoven in de Office versies.

De inhoud van deze Power BI training kunt u geheel aan uw eigen wensen aanpassen als u kiest voor een in-house Power BI training. Hierdoor kunt u uw eigen bestanden kunt gebruiken tijdens de training. Op deze manier ervaart u optimaal rendement van de Power BI training. Onderwerpen die centraal staan in de Power BI training zijn onder andere;

 • Quick Analysis
 • Power Pivot
 • Quick Explore
 • Power View
 • Power Map
 • DAX functies zoals Datum- en tijdfuncties, Filterfuncties (DAX) tabel, Logische functies (DAX) tabel
 • Data Analysis Expressions en de verschillende DAX functies zoals ABS Functie, FIXED Functie, FORMAT Functie, ALLEXCEPT functie

Deze Power BI training is bestemd voor BI-consultants, analisten, power users, eindgebruikers, IT-professionals en geavanceerde Excel gebruikers die vertrouwd willen worden met de mogelijkheden die Power BI biedt.

Om deel te nemen aan deze Power BI training dient de cursist in ieder geval de onderwerpen uit de Excel Gevorderde Tabellen & Databases én de Gevorderde – Formules & Functies training te kunnen uitvoeren.

Wist u dat het al vanaf 3 personen interessant is om een training bij u op locatie te organiseren? Vraag direct informatie aan voor een in-company Power BI training via de chat of bel ons op 020-3080466!

 • Training

  Microsoft Power BI training

 • Cursusmethoden

  In-Company, Virtueel/Hybride

Beoordeeld met een 9.3 met 850+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "