Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

De standaardregelafstand wijzigen in Microsoft Word

Veel mensen die onze Microsoft Word cursus hebben gevolgd komen met één en dezelfde vraag. Waarom heb ik nou toch steeds die verschillende afstanden in alinea’s en regels.

Het antwoord is heel simpel en onze Office docent geeft tijdens de cursus ook voor dit probleem een oplossing. In Microsoft Word 2013 wordt de standaardregelafstand ingesteld op 1,15 pt.. Alinea’s worden standaard gevolgd door een lege regel en boven koppen wordt standaard lege ruimte ingevoegd. Om dit makkelijk in al uw documenten te wijzigen, kunt u kiezen om de standaard regelafstand in MS Word aan te passen.

Wij laten in deze blog zien hoe u dit eenvoudig kunt veranderen. U wijzigt de standaardinstellingen als volgt.

  • Klik in het tabblad Start op de knop Regel- en alinea-afstand.
    Regelafstand MS Word instellen

  • Er opent nu een scherm genaamd “Alinea”

  • Kies voor: Opties voor regelafstand.

  • Kies in het dialoogvenster Alinea onder Afstand in het vervolgmenu Regelafstand een optie om de regelafstand aan te passen.Regelafstand in alinea

  • Pas de instellingen voor Voor en Na aan, als u de alinea-afstand wilt wijzigen.

  • Klik op Als standaard instellen.

  • Klik in het dialoogvenster naast Alle documenten gebaseerd op de sjabloon Normaal en klik op OK.Dialoogvenster regelafstand MS Word

Elk document binnen het Microsoft Word Normal sjabloon zal deze afstandregels hanteren. Opent u een ander Word sjabloon met eigen waardes, dan zullen deze niet wijzigen.

Denk u na het lezen van dit blogbericht dat u nog wel iets kunt leren in Microsoft Word. Dan raadt ik u zeker een Microsoft Word basis of gevorderde training aan.

Wij verzorgen voor medewerkers van diverse organisatie in binnen en buitenland groepstrainingen die geheel op maat geselecteerd zijn. Bekijk de cursusinhouden van onze Microsoft Word.

Kosteloze inspiratiesessies

Chat GPT voor op de werkvloer (virtueel)

ChatGPT voor HR (virtueel)

Microsoft Copilot voor op de werkvloer (virtueel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van nieuwe gratis inspiratiesessies, trainingen, tips en tricks of leuke aanbiedingen! Schrijf je in door je e-mailadres hieronder in te vullen:

Wij houden niet van spam: onze nieuwsbrief is puur bedoeld om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Westhaghe.

Beoordeeld met een 9.3 met 1.100+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!