Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

De inspirerende online werkzaamheden van trainer Camille

Plotseling stond de hele wereld op z’n kop, de reden hiervan is bekend. Daar gaan we het niet over hebben. Wel over het feit dat er ook positief nieuws te melden valt in deze crisistijd. We gingen met onze trainer Camille Janszen in gesprek over de veranderingen die hij bij zijn dagelijkse werkzaamheden heeft ervaren.

De inspirerende online werkzaamheden van trainer Camille

Plotseling stond de hele wereld op z’n kop, de reden hiervan is bekend. Daar gaan we het niet over hebben. Wel over het feit dat er ook positief nieuws te melden valt in deze crisistijd. We gingen met onze trainer Camille Janszen in gesprek over de veranderingen die hij bij zijn dagelijkse werkzaamheden heeft ervaren.

“Tijd wordt beter besteed”

Hoe heb je 2020 ervaren? Dat was de eerste vraag aan Camille. Hij legt uit dat online lesgeven hem niet alleen veel reistijd scheelt, maar dat er nog iets is. Normaal gesproken was hij op fysieke locaties, waar (maatwerk-)trainingen bij klanten gegeven werden, ruim van tevoren aanwezig. Dat was nodig om de faciliteiten, zoals ruimte, leermiddelen en Wi-Fi verbindingen te checken. “Online werkt alles gewoon en log ik enkele minuten voorafgaand aan de les in om cursisten welkom te heten.”

“Online kennis overdragen vraagt om andere communicatievaardigheden”

Wat is er echt anders geworden? Voordat hij hier een antwoord op geeft, vertelt hij hoe belangrijk het achteraf geweest is om zelf in kennis over het communicatievak te investeren. “Online moet je ervoor zorgen dat cursisten letterlijk bij de les blijven, maar dat is uitdagend als zij de camera of het geluid niet aan hebben staan”, vertelt hij. Voorheen liep je gewoon door de klas en zag je wie er extra hulp nodig had. Camille houdt van interactie tijdens de les door vooraf te vragen om zich in beeld voor te stellen en aan te geven wat zij van de training verwachten. Aan cursisten die wat stiller zijn, stelt hij tussentijds de vraag of hij iets voor hem of haar kan betekenen. “Tussentijds checken en betrokkenheid tonen door controlevragen te stellen zijn bij online kennisoverdracht van cruciaal belang”, is hoe hij het verwoordt.

“Dit is pas het begin”

Camille verwacht dat onze maatschappij ook na corona blijvend veranderd zal zijn. “Zowel trainen als samenwerken gaat op een hybride manier plaatsvinden”, is zijn visie. Hij ziet nu al dat bedrijven zich voorbereiden om in kleinere vergaderzalen audiovisuele apparatuur, camera’s en beeldschermen te plaatsen. De helft van het personeel zal bijvoorbeeld  fysiek aanwezig zijn en de andere helft neemt  online deel. Hij had veel meer tegenstand verwacht van thuiswerken en thuis studeren maar ziet in de evaluaties terug dat het merendeel van de cursisten de nieuwe manieren van online samenwerken en leren omarmt. Goed nieuws dus.

Kan het nog beter?

“Er liggen kansen voor bedrijven om de beschikbare technologie nog beter in te zetten”, zegt Camille tot slot. Hij bedoelt daarmee dat bijvoorbeeld Microsoft Teams in eerste instantie tijdens de eerste coronagolf is aangeschaft om online te vergaderen. Waar deze verborgen kansen liggen, vertellen we je in onze volgende blog.

 

 

 

 

workplace-1245776_1280

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!