Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Samen in een virtuele wereld

6 x de menselijkheid bewaren in een virtuele wereld

Ben je ondernemer, werk je als HR manager of geef je leiding aan een team? Dan is het belangrijk dat het contact met collega’s en klanten niet verwaterd. Het gevoel hebben dat samenwerken iets geworden is wat alleen maar online kan plaatsvinden, daar worden de meeste mensen namelijk op langere termijn niet vrolijk van. We zijn immers sociale wezens. Daarom geven we 6 tips die extra focus geeft op wat meer menselijkheid.

 

Tip 1: Spreek af op een terras of in het bos

Een opmerkelijke tip wellicht om mee te beginnen. Echter kunnen jouw accountmanagers eraan gewend zijn geraakt om offertes per e-mail te versturen. Als je klanten echter in de ogen kunt kijken dan loop je eerder de kans om de order te pakken. Samen met jouw team of een klantengroep naar buitengaan levert vaak ook verrassende resultaten op. Gelukkig kan echte interactie nu weer plaatsvinden.

 

Tip 2: Maak pauzemomenten bespreekbaar

Er zullen collega’s zijn die zichzelf geen rustmomenten gunnen. Zij vinden dat zij voortdurend op ‘aan’ moeten staan. Het zijn vaak enthousiaste medewerkers die zelfs laat in de avond nog op e-mails reageren. Zij slapen met de smartphone in de hand. Als je hen niet op tijd aangeeft dat zij ook pauzemomenten moeten inplannen kunnen zij plotseling overspannen raken.

 

Tip 3: Vergeet de een-op-een gesprekken niet

De keerzijde van online vergaderen is dat je dat in de meeste gevallen met een groep doet. Dan kun je niet uitspreken wat je een-op-een wel met een collega in de koffiecorner besprak. Dus pak de telefoon of plan een (digitaal) koffiemoment in met degene die je op dat moment nodig hebt.

 

Tip 4: Geef vaker een compliment of doe iets onverwachts

Dit gaat over medewerkers betrokken houden en waardering geven. Wellicht zie je zelf ook weleens berichten op Facebook of LinkedIn dat mensen bloemen van de zaak op hun huisadres hebben ontvangen of van een klant een aardige attentie hebben gekregen. De virtuele wereld wordt er een stuk menselijker van.

 

Tip 5: Zorg voor de juiste thuiswerk faciliteiten

Een goede werkgever zorgt ook voor een ergonomische thuiswerkplek. Zijn de faciliteiten net zo professioneel als op kantoor? Een monitor, camera, geluid, docking-station, goede stoel en bureau behoren daartoe, maar wellicht ook een opleiding om nieuwe digitale faciliteiten ook efficiënt te kunnen gebruiken.

 

Tip 6: Check of het met iedereen goed gaat

Er was eens een directeur van een groot bedrijf met honderden medewerkers. In de eerste week van januari kwam hij elke medewerker persoonlijk een hand geven om hem/haar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dit is een gedachtegoed wat we graag willen delen. Juist vanuit het management kun je collega’s aan je binden door net even vaker te vragen hoe het met hen gaat en persoonlijk contact op te nemen.

 

Logisch toch?

samenwerken

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!