Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

SPSS training

Cursusinhoud Offerte aanvragen

Deze 3-daagse SPSS training richt zich op onderzoekers, beleidsmedewerkers, databeheerders die te maken hebben met (grote) steekproef- en/of gegevensbestanden. Met behulp van SPSS kunnen zij leren deze gegevens te beheren, te analyseren en te presenteren. Daarnaast is de cursus ook geschikt zowel voor personen die hun kennis over het gebruik van SPSS willen opfrissen, als voor personen die meer praktische kennis over het uitvoeren van onderzoek en statistiek willen vergaren.

SPSS is een veelgebruikt, gebruiksvriendelijk computerpakket, waarmee een breed scala aan databewerkingen en statistische toetsen uitgevoerd kunnen worden. Tijdens de cursus leer je op een professionele (en praktische) manier werken met SPSS.

Deze praktijktraining is uiterste leerzaam als u nog niet veel kennis heeft in het gebruik van het SPSS programma. Door middel van praktijk en theorie af te wisselen leert u sneller.

{tab Cursusinhoud} De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus SPSS aan bod:

  • Op de eerste dag wordt er een korte opfriscursus gegeven over statistiek. Het doel, de methoden en de manieren van analyse worden besproken. Daarna worden de basiszaken van SPSS besproken. Dit gaat om zaken als waar SPSS voor is en waarvoor het dient, het gebruik van SPSS en het invoeren van data. Aan het eind van deze dag kan de cursist goed uit de voeten met de gebruikersinterface van SPSS;
  • Tijdens de tweede dag wordt er verder voortgeborduurd op de eerste dag. Er wordt uitgelegd hoe beschrijvende analyses kunnen worden gemaakt en hoe de wat geavanceerde functies van SPSS, zoals tijdelijke selecties en de split file, werken. Ook worden de grafische mogelijkheden van SPSS uitgebreid besproken. Aan het eind van deze dag kan de cursist simpele data analyseren en hieruit zijn conclusies trekken;
  • Tijdens de derde en laatste dag wordt de kennis van SPSS uitgebreid met verschillende parametrische en non-parametrische toetsen. Er wordt verteld wanneer welke test moet worden gebruikt en wat de randvoorwaarden van deze testen zijn. Zo wordt bijvoorbeeld de Chi-kwadraat toets, de t-toets en de correlatietoets gedaan. Ook de verschillende ANOVA’s en hun uitvoering worden besproken.

{tab Voorkennis}

Voor deze cursus is geen specifieke kennis vereist. Wel wordt enige basiskennis met betrekking tot data-analyse aanbevolen.

{tab Doelgroep}

Deze cursus is bestemd voor iedereen die tijdens zijn of haar werkzaamheden te maken heeft of krijgt met statistische vraagstukken.

{/tabs}

Zoekt u een SPSS groepstraining ? Dan kunnen wij deze cursus geheel op maat verzorgen. Heeft u enkele individuen binnen uw organisatie, dan is een klassikale training in het open rooster een financieel betere oplossing. Vraag meer informatie over deze SPSS cursus via onze chatfunctie of via 020-3080466

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!