Westhaghe Training & Advies gebruikt cookies om u de meest geactualiseerde informatie te kunnen verstrekken

020 3080 466    [email protected]   Whatsapp  U kunt ons een WhatsApp-bericht sturen via nummer: 020 3080 466 Chat  

860 cursisten op beoordelen ons met een: (9,3)
Boek een Last-minute training in ons open rooster  

Aandacht voor agressie én Omgaan met agressie

Agressie. We hebben er allemaal wel eens mee te maken: in het verkeer, op het sportveld, het uitgaansleven en ook op het werk. Een klant, een collega, leverancier: er zijn situaties waar 'de zekering doorbrandt' en mensen uit frustratie of doelbewust agressief gedrag laten zien. Soms zie je het aankomen, soms word je er volkomen door verrast. Je veiligheid, vertrouwen, weerbaarheid wordt op de proef gesteld. In korte tijd moet je beslissen hoe je met een beangstigende situatie omgaat: keihard grenzen stellen of meeveren met de agressor? Stevige woorden met volume of een meer empatisch zachte benadering? Wat werkt het beste als je snel wilt deëscaleren en in alle redelijkheid tot een oplossing wilt komen?

In de 1-daagse training van Westhaghe Training & Advies komen de verschillende vormen van agressie aan bod. Leren deelnemers niet alleen per 'agressie-soort' hoe ze adequaat kunnen reageren, maar wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan waar agressie vandaan komt. Dat vraagt om anders denken, jezelf verplaatsen in de ander en – hoe tegenstrijdig het misschien voelt – het gedrag van de agressor te willen begrijpen. Dat vraagt om snel kunnen schakelen, aannames los te laten en te willen achterhalen waardoor agressief gedrag veroorzaakt wordt.

Om te leren omgaan met agressie wordt in deze training ook aandacht besteed aan zelfreflectie: wanneer voel je bij jezelf dat oplopende irritatie om kan slaan in agressie? Waardoor wordt agressie gevoed? Wat zijn de effecten ervan op je lichaam en geest? Daarnaast: Wat doet de agressor waardoor je de regie dreigt te verliezen? Na deze training besef je hoe je moeilijke situaties het hoofd kunt bieden, welke stappen je maakt om te deëscaleren, hoe je aan de ander stevig én correct jouw grenzen aangeeft. Je krijgt gereeedschap aangereikt om de negativiteit van agressie om te buigen naar een verstandhouding waarin redelijkheid en respect het uitgangspunt zijn.