Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Simpel studeren met deze 6 tips!

6 praktische tips voor prettig en probleemloos studeren

Als je naast een drukke baan ook jouw tijd en energie in een studie wilt steken dan mag je allereerst trots zijn op jezelf. Het geeft aan dat je continue vooruit wilt. Steeds vaker blijkt studeren overigens ook de enige manier te zijn om voor de langere termijn te zorgen voor baanzekerheid. Een eenmalige diploma is tegenwoordig niet meer genoeg. Om je bij het studeren te helpen geven we jou daarom deze zes praktische tips.

 

Tip 1: Zorg voor een fijne leeromgeving

Wat een fijne leeromgeving is, dat bepaal je natuurlijk zelf. Maar waarschijnlijk studeer je beter op een rustige plek, bijvoorbeeld met het uitzicht op een groen park, dan een saaie kamer zonder ramen met herrie van de buren naast je. Heb je het gevoel dat je telkens je aandacht verliest? Probeer dan eens een andere studeerkamer. Vaak helpt het al om nieuwe energie te krijgen door je even te verplaatsen.

 

Tip 2: Houd rekening met het tijdstip

Biologisch gezien blijkt dat je ’s ochtends, als je net bent opgestaan, het meest actief bent en dat je hersens ook productief zijn voordat je gaat slapen. Sta gelijk op als je wakker bent, want ‘snoozen’ vertraagt alleen maar het opstarten van je brein. Wie voor het slapen studeert profiteert van het gegeven dat de hersenen tijdens de slaap de verkregen informatie beter verwerken en opslaan. Overdag studeren, bijvoorbeeld net na het middaguur, is meestal uitdagender omdat je last kunt hebben van de bekende ‘after lunch dip’. Ieder mens is verschillend, maar de tip is om bij moeheid in ieder geval niet te gaan studeren. Het is als het proberen te rijden zonder accu.

 

Tip 3: Plan ontspanningsmomenten in

Lukt het even niet? Gewoon met de hond gaan lopen, de fiets pakken of even iets anders doen. In feite is het een waarschuwing van je eigen lijf: “Nu even niet!” Je kunt deze momenten voor zijn door alvast tijd voor ontspanning in je agenda te blokkeren.

 

Tip 4: Schrijf ‘ouderwets’ zaken op

Weet je nog hoe je vroeger op school altijd uittreksels aan het maken was? Dat ouderwetse opschrijven en onderstrepen van datgene wat belangrijk is helpt nog steeds in het leerproces. Dus doe net iets meer dan alleen maar lezen. Kennis wordt sneller kennis als je het door je eigen pen als een herinnering geschreven ziet staan. Een plaatje tekenen helpt overigens ook om de leerstof beter te begrijpen.

 

Tip 5: Studeer ergonomisch verantwoord

Waar kun je aan denken als het om ergonomie gaat? Bijvoorbeeld aan de juiste hoogte van je beeldscherm. Zet je laptop of PC op ooghoogte, zodat je geen pijn in je nek en schouders krijgt. Zorg ook voor voldoende beweging en zet desnoods een wekker om je eraan te herinneren dat het tijd is om je hele lijf te laten bewegen. Daarnaast kun je denken aan een goede stoel, een rechte zithouding, beide voeten op de vloer, voldoende ventilatie en een schone leeromgeving.

 

Tip 6: Ga (vaker) op onderzoek uit

Leren wordt nog leuker als je zelf op onderzoek gaat. Dus pak een onderwerp, kijk wat voor filmpjes je erover kunt vinden op YouTube, interview eens iemand met kennis hierover of nog beter is om je met hem of haar via social media te verbinden. Het mooiste van deze digitale tijd is dat je immers veel makkelijker van anderen kunt leren.

 

Veel leer- en studeerplezier toegewenst!

Studeer door met Westhaghe trainingen

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!