Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

R Programmeren training

Cursusinhoud Offerte aanvragen

R Programmeren is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordeel van R is het objectgeoriënteerde karakter, waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages. R is een van de meest gebruikte wetenschappelijke statistiekpakketten van dit moment.

De cursus R Programmeren vormt een eerste inleiding in dit statistische softwarepakket. Het doel van de cursus is het kunnen gebruiken van R bij het uitvoeren van statistische analyses. De ontwikkelomgeving R-Studio (freeware) zal tijdens deze cursus worden gebruikt.

Deze praktijktraining is uiterste leerzaam als u nog niet veel kennis heeft in het gebruik van het R programmeren. Door middel van praktijk en theorie af te wisselen leert u sneller.

{tab Cursusinhoud} De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus R Programmeren aan bod:

  • Op de eerste dag wordt een inleiding gegeven in R. Na de eerste dag is de cursist in staat gegevens in te lezen, bewerkingen uit te voeren, en eenvoudige statistische vragen te beantwoorden met behulp van gegevensselectie, beschrijvende statistiek en plots;
  • Tijdens de tweede dag wordt er verder voortgeborduurd op de eerste dag. De cursist leert tabellen maken, deze interpreteren en (veralgemeniseerde) marginalen berekenen. Daarnaast krijgt hij/zij inzicht in S3-/S4-methoden. Ook wordt er aangeleerd om te gaan met missende waarden en uitzonderingsgevallen als Inf. en NULL. Tot slot leert de cursist werken met R Studioprojecten en wordt kennis gemaakt met het schrijven van scripts en functies in R;
  • Tijdens de derde en laatste dag wordt de kennis van R verfijnd. Aan het eind van deze dag kan de cursist onafhankelijkheidstoetsen uitvoeren op categoriale gegevens en geavanceerde (lineaire) regressiemethoden uitvoeren en interpreteren. Daarnaast is de cursist in staat automatische modelselectiemethoden uit te voeren met R. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan een aantal principes achter grafische analysemethoden. De cursist kan zelfstandig een aantal veelgebruikte plottypen produceren, aanpassen en interpreteren.

{tab Voorkennis}

Voor deze MATLAB cursus is geen specifieke kennis vereist. Wel wordt enige basiskennis met betrekking tot data-analyse aanbevolen.

{tab Doelgroep}

Deze cursus is bestemd voor iedereen die tijdens zijn of haar werkzaamheden te maken heeft of krijgt met statistische vraagstukken.

{/tabs}

Zoekt u een R Programmeren groepstraining ? Dan kunnen wij deze cursus geheel op maat verzorgen. Heeft u enkele individuen binnen uw organisatie, dan is een klassikale training in het open rooster een financieel betere oplossing. Vraag meer informatie over deze R Programmeren cursus via onze chatfunctie of via 020-3080466

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!