Leading SAFe (Scaled Agile Framework)

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Cursusinhoud Offerte aanvragen

Deze 2-daagse Leading SAFe (Scaled Agile Framework) training leidt u op voor het officiële SAFe Agilist examen én leert u hoe u deze methodiek succesvol in uw praktijk kunt toepassen. Het Scaled Agile Framework (SAFe) omvat een goed doordachte integratie van Agile en Lean practices waarmee u omvangrijke veranderprogramma’s kunt uitvoeren met een indrukwekkende impact. Het gehele framework besteedt daarbij veel aandacht aan zowel de business als de architectuur aspecten.

Veel organisaties hebben inmiddels ervaring opgedaan met Agile. Scrum is momenteel de meest gebruikte Agile aanpak. Scrum richt zich daarbij primair op het teamproces. Wat moet u nu doen als u projecten, programma’s of de hele organisatie meer Agile wilt inrichten? Het Scaled Agile Framework (kortweg SAFe) biedt dan uitkomst. De Leading SAFe (Scaled Agile Framework) training wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Deze praktijktraining is van belang voor het management en de change agents die de voordelen van Agile willen doorvoeren c.q. verantwoordelijk zijn voor de invoering van Agile werken in hun organisatie. Wilt u zich tevens certificeren als SAFe Agilist (SA), dan is de training Leading SAFe voor u onmisbaar!

{tab Leerdoelen}

In deze 2-daagse zeer actuele en praktijkgerichte training doet u de kennis op die nodig is om een enterprise Agile transformatie te leiden gebaseerd op het Scaled Agile Framework (SAFe). Behandeld worden de SAFe kernconcepten en de praktische handvatten die nodig zijn om SAFe in uw organisatie op een effectieve manier in te voeren. Na afloop van deze 2-daagse training heeft u een grondige kennis van lean management, Agile programma management, Agile portfolio management, Agile architectuur en product development flow. U bent tevens uitstekend voorbereid op het officiële internationale examen Scaled Agilist (SA) van de Scaled Agile Academy.

{tab Voorkennis}

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze Leading SAFe training en om te slagen voor het SAFe Agilist examen. Enige ervaring op het gebied van Agile en Scrum en kennis van en ervaring op het gebied van project management is gewenst.

{tab Resultaat}

Na praktijkgerichte SAFe Agilist training:

 • weet u welke vaardigheden nodig zijn voor de transformatie naar een Agile organisatie;
 • kunt u SAFe binnen uw organisatie inzetten;
 • kunt u Lean, Agile en product development flow principes toepassen om zo de productiviteit, medewerkerstevredenheid, time-to-market en kwaliteit te verbeteren;
 • heeft u de kennis om zelf te starten met het toepassen van SAFe binnen uw eigen organisatie, gebaseerd op de theorie, voorbeelden uit de praktijk en de ervaring van uw trainers;
 • kunt u programmadoelstellingen en de bijbehorende benefits realiseren;
 • kunt u afhankelijkheden tussen de team backlogs managen;
 • kunt u SAFe rollen en structuren identificeren;
 • kunt u frequente releases binnen een programma coördineren;
 • kunt u de impact en voortgang van Scaled Agile op programmaniveau meten;
 • kunt u de interactie begrijpen tussen Agile teams, Agile programma’s en Agile portfolio management; en
 • bent u uitstekend voorbereid op het internationale Scaled Agilist (SA) examen.

{tab Cursusdata} Startdata De Leading SAFe (Scaled Agile Framework) training bestaat uit 2 lesdagen en vindt plaats in Amsterdam. Elke lesdag start om 09.00 uur en eindigt om 16.30/17.00 uur. U kunt aan de training deelnemen op: Trainingen 2017

 • 17 en 18 mei 2017
 • 28 en 29 juni 2017
 • 4 en 5 september 2017
 • 9 en 10 oktober 2017
 • 7 en 8 december 2017

{tab Examen}

De kosten van het SAFe Agilist (SA) examen bedragen € 199,-.

{/tabs}

Zoekt u een Leading SAFe groepstraining ? Dan kunnen wij deze cursus geheel op maat verzorgen. Heeft u enkele individuen binnen uw organisatie, dan is een klassikale training in het open rooster een financieel betere oplossing. Vraag meer informatie over deze Agile cursus via onze chatfunctie of via 020-3080466

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 900+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "