ITIL® Service Strategy Lifecycle cursus

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Offerte aanvragen

In deze lifecycle module krijgt u inzicht hoe u op strategisch niveau een service kunt inregelen. De training ‘ITIL® Service Strategy’ behandelt de begrippen van Service Strategy.Hierdoor wordt het voor u duidelijk wat Service Strategy is en op welke wijze Service Strategy een rol kan gaan spelen binnen de eigen organisatie.

Deze ITIL training duurt 3 dagen (Tegen meerprijs op verzoek een vierde dag ter afsluiting het examen gedaan kan worden.) Het examen wordt in het Engels afgenomen.

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen en competenties aan bod:

 • Wat is strategisch service management?
 • Wat zijn de service structuren?
 • Welke provider vormen zijn er?
 • Wat is de markt waar de Service Strategy voor wordt bepaald?
 • Wat is service portfolio management?
 • Wat is demand management?
 • Welke sourcings strategieën zijn er?
 • Service strategy te implementeren door de lifecycle wat is de waarde van een service.

{tab Doelstellingen}

In deze cursus zal een cursist de volgende dingen leren:

 • De noodzaak van Service Strategy te herkennen
 • De Service Strategy principes te begrijpen en te sturen
 • Een Service Strategy te bepalen of te adviseren
 • Om een sourcing strategie te bepalen en te adviseren aan de business
 • Om voor strategische plannen zoals het service portfolio de kaders te scheppen voor andere lifecycle module
{tab Doelgroep}

De opleiding is interessant voor ICT professionals met verantwoordelijkheid voor en/of betrokkenheid bij het beheer en de exploitatie van de ICT- infrastructuur en/of financiële vastlegging van ICT middelen op strategisch niveau. Tevens voor wie deze cursus ondermeer onderdeel is bij het behalen van het ITIL® Expert in IT Service Management Certificate gebaseerd op ITIL®

{tab Certificering}

Na afloop van deze ITIL® cursus wordt u de mogelijkheid aangeboden om het officiële APMG/EXIN examen te maken. Echter is dit optioneel en indien u dit examen wilt maken zal dit moeten worden aangegeven bij uw boeking. De prijs van dit examen bedraagt € 299,-.

Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat digitaal.

{tab Toelatingseisen}

Cursisten dienen reeds met succes ITIL® Foundation gecertificeerd te zijn

{/tabs}

De ITIL® Service Strategy Lifecycle cursus maakt gebruik van praktijk case study-gebaseerde, aanpak voor het leren van de kerndisciplines van de ITIL® best practices. Ook wordt er gezorgd dat u voldoende kennis en vaardigheden opdoet om te slagen voor het bijbehorende examen.

Heeft u medewerkers die graag deze ITIL® Service Strategy Lifecycle training willen volgen? Bij 3 of meer cursisten is het voor u al financieel aantrekkelijk om deze ITIL® cursus bij u op locatie te verzorgen. Wilt u meer informatie en een scherpe aanbieding ontvangen, vraag dan vandaag nog een offerte aan via de Offerte button bovenaan de pagina.

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited. Used under licence of AXELOS Limited. All rights reserved.

All Westhaghe Training & Advies courses offered on this page will be conducted by D-ICT Solutions, Accredited Training Organization of AXELOS Limited.

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 900+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "