ITIL® Service Offerings and Agreement

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Offerte aanvragen

Organisaties zijn veelal afhankelijk van de informatie die hen door middel van ICT systemen beschikbaar wordt gesteld. Het inrichten van de processen tussen vraag en aanbod is een omgeving waarin u regie dient te voeren over de processen, zodat u weet wat de vraag is aan de business zijde en wat de mogelijkheden zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. De processen waarbij het gaat om afspraken te maken, te houden en te verbeteren zijn Service portfolio management, Demand management, Service Catalogue management, supplier management, Service Level Management en Financial Management. Deze opleiding bereidt u voor op het examen voor het ITIL Intermediate Service Offerings and Agreement Certificate. Aan het einde van de cursus wordt het examen afgenomen.

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen en competenties aan bod:

 • Het toelichten van het belang van de Release
 • Control and Validation processen in de context van de ITIL® Service Lifecycle
 • Het toepassen en analyseren van operationele activiteiten en de optimalisatie van processen
 • Functies en methoden binnen de scope van de Release
 • Control en Validation processen

< {tab Doelgroep}

Deze ITIL® training is interessant voor ICT professionals, projectmanagers, businessmanagers,procesmanagers of proceseigenaren, waaronder Service (level) managers, Service Portfolio-/Catalogus managers, Financieel managers en Business Relationship managers, voor wie deze cursus ondermeer onderdeel is bij het behalen van het ITIL® Expert in IT Service Management Certificaat.

{tab Doelstellingen}

Het doel van de training ITIL® capability Service Offerings en Agreements processen is u inzicht te geven in de ITIL® processen die nodig zijn om afspraken tussen klant en leverancier in de infrastructuur gecontroleerd te kunnen uitvoeren. Na afloop van deze training bent u in staat om afspraken met behulp van bijvoorbeeld de volgende processen service level management, service catalogue management, demand management, supplier management en financieel management op een afgestemde, geaccepteerde en realistische manier te managen bent u in staat om de processen niet alleen apart, maar ook in onderlinge samenhang te organiseren, managen en optimaliseren zodat u afspraken met de klant kunt realiseren zoals afgesproken.

{tab Cursusinhoud}

Deze ITIL ® opleiding staat in het kader van het managen van de Service Offerings and Agreement processen, alsmede het organiseren van de Service Offerings and Agreement processen.. Hierna wordt het verbeteren van de Service Offerings and Agreement processen behandeld.In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • het plannen van de hoofdactiviteiten voor de processen Service Level Management en Financial Management;
 • het plannen van de uitwisseling van relevante informatie voor het managen van de Service Offerings and Agreement processen;
 • het initiëren van acties om ervoor te zorgen dat de hoofdactiviteiten in de Service Offerings and Agreement processen voldoen aan de vastgestelde doelstellingen;
 • het rapporteren over effectiviteit en efficiency van de activiteiten binnen de Service Offerings and Agreement processen. het organiseren van de uitwisseling van relevante informatie met andere processen;
 • het verstrekken van informatie over Service Level Management en Financial Management for IT Services aan andere IT Service Managementprocessen, gebruikers en leveranciers;
 • het onderhouden van de procedures van de service offerings and agreement processen;
 • het maken van Service Level afspraken met de klant en alle hiervoor benodigde voorbereiding: Service Level Requirements en input van andere processen;
 • het monitoren en tracken van Servicel Level agreements en de rapportage naar de klant;
 • het financieel onderbouwen van beslissingen en Financial management integreren bij de support en delivery processen; het maken van financiële berekeningen over de dienstverlening aan de klantenorganisatie;
 • interne rapportages omzetten en evalueren naar een Service Level rapportage voor de klant. het bewaken en verbeteren van de Service Offerings and Agreement processen;
 • het voorstellen van verbeteringen op basis van de resultaten van monitoring en reviews het plannen en uitvoeren van audits van afspraken, van financiële plannen en van berekeningen. Omgang met de klant reguleren.

{tab Certificering}

Na afloop van deze ITIL® cursus wordt u de mogelijkheid aangeboden om het officiële APMG/EXIN examen te maken. Echter is dit optioneel en indien u dit examen wilt maken zal dit moeten worden aangegeven bij uw boeking. De prijs van dit examen bedraagt € 299,-.

Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat digitaal.

{tab Toelatingseisen}

Zijn in het bezit van het ITIL® Foundation Certificaat. Beschikken over kennis en ervaring op het gebied van automatisering, automatiseringsmiddelen en het beheer daarvan, verkregen door werkervaring van ongeveer 2 jaar.

{/tabs}

Tijdens deze ITIL® training worden de benodigde vaardigheden door middel van een mix van presentaties, discussies, praktijksituaties en cases op een interactieve wijze aan u overgebracht. De docent acteert daarbij meer als coach dan als trainer. Gedurende de training wordt van de deelnemers een actieve houding verwacht.

De ITIL® Service Offerings and Agreement cursus maakt gebruik van praktijk case study-gebaseerde, aanpak voor het leren van de kerndisciplines van de ITIL® best practices. Ook wordt er gezorgd dat u voldoende kennis en vaardigheden opdoet om te slagen voor het bijbehorende examen.

Heeft u medewerkers die graag deze ITIL® Service Offerings and Agreement training willen volgen? Bij 3 of meer cursisten is het voor u al financieel aantrekkelijk om deze ITIL® cursus bij u op locatie te verzorgen. Wilt u meer informatie en een scherpe aanbieding ontvangen, vraag dan vandaag nog een offerte aan via de Offerte button bovenaan de pagina.

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited. Used under licence of AXELOS Limited. All rights reserved.

All Westhaghe Training & Advies courses offered on this page will be conducted by D-ICT Solutions, Accredited Training Organization of AXELOS Limited.

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 900+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "