IPMA B Certificering

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Bent u op zoek naar een Internationaal gewaardeerd Projectmanagement certificering? Dan bent u met de IPMA B opleiding tot Certified Project Manager aan het juiste adres. De opleiding IPMA B begint met een intake (nulmeting), waarin de competenties als projectmanager in kaart worden gebracht. Voor de opleiding stelt u een gepersonaliseerd actieplan op, aan de hand van dit plan en onder leiding van een ervaren IPMA trainer en coach gaat uw aan deze competenties werken.

Westhaghe Training & Advies verzorgd in groepsverband deze IPMA B opleidingstraject bij u op locatie. Bent u als bedrijf op zoek naar een IPMA B opleidingstraject voor 3 medewerkers of meer, neem vrijblijvend contact met ons op en u ontvangt van ons een scherpe offerte. Zoekt u deze IPMA opleiding voor uzelf als individu, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres, wij werken samen met diverse partners waarbij wij deze IPMA B cursus kunnen onderbrengen.

Als toelatingseis voor IPMA B Projectmanagement wordt het 8-5-3 principe gehanteerd. In de afgelopen acht jaar dient u vijf jaar projectmanagementervaring te hebben opgedaan, waarvan drie jaar op IPMA B-niveau. Onder bepaalde voorwaarden mag u projecten meenemen waarvan u in de afgelopen negen tot twaalf jaar projectmanager was in de berekening het aantal maanden projectmanagementervaring. Het aantal maanden van deze projecten tellen dan voor de helft mee.

Verder zijn er enkele eisen aan het project dat u beschrijft in het in het projectrapport:

 • Het project dient op het moment van aanmelding reeds te zijn afgerond.
 • U was projectmanager van dit project van begin tot eind.
 • Het grootste gedeelte van het project vond in de afgelopen zes jaar plaats.
 • Alle competenties kunt u aantonen aan de hand van dit project.

Deze opleiding is geschikt voor project-, portfolio- en programmamanagers die aantoonbaar 5 jaar ervaring heeft met het zelfstandig leiden van projecten in de afgelopen 8 werkjaren.

Het traject van IPMA B Projectmanagement bestaat uit de volgende fasen:

 • Fase 1: Inleveren van het Referentiedocument en het Projectrapport deel 1. De toelaatbaarheid wordt beoordeeld op basis van het Referentiedocument en Projectrapport deel 1.
 • Fase 2: Uitvoeren van de 360˚ feedback en inleveren van het Projectrapport deel 2.
 • Fase 3: Het assessment.

In het referentiedocument omschrijft u uw opleidingen, cursussen en werkervaring. Ook voert u een zelf-assessment uit. Hierin beoordeelt u uzelf op alle in de NCB 3 genoemde competenties. Tot slot beschrijft u de projecten waarmee u aantoont aan de ervaringseis voor IPMA B te voldoen, en geeft u het complexiteitsniveau van elk van deze projecten aan.

In het projectrapport omschrijft u een project welke u in de afgelopen zes jaar hebt gemanaged en waarin u aantoont over alle IPMA B-competenties te beschikken. Het projectrapport wordt door de kandidaat in twee delen opgeleverd.

Het assessment is een interview van twee uur met twee assessoren. Uw competenties worden getoetst aan de hand van de ingeleverde documentatie. U dient het volgende mee te nemen naar het assessment:

 • Een document waarin het project beschreven wordt; een projectplan, projectmanagementplan, plan van aanpak, projectinitiatiedocument (PID) of offerte.
 • Een document waarin staat hoe u met de risico’s en onzekerheden van het project omgaat; een risicoregister, risico en kansenlijst, risicologboek, issuelogboek, risicodatabase, etc.
 • Een document waarin staat hoe u met wijzigingen omgaat; een wijzigingenlijst, VtW-database, wijzigingslogboek, wijzigingsvoorstellendossier, etc.
 • Documentatie welke aantoont hoe de besluitvorming in en over uw project verliep; verslagen van stuurgroepoverleg, projectmanagementoverleg, overleg met de opdrachtgever, bestuurlijk overleg, etc.
 • Documentatie waarin staat hoe u het project hebt afgesloten; projecteindrapport, projectevaluatie, dechargeverklaring, leerpuntenrapport, afsluitende rapportage, etc.

Na de opleiding kunt u deel nemen aan de officiële certificering IPMA-B. Tijdens deze examinering komen de volgende aspecten aan bod:

 • een 360-gradenmeting
 • een self-assessment
 • een projectrapport en een interview door 2 assessoren

Wilt u voor deze IPMA B training een kostenoverzicht ontvangen. Dat kan, bel 020-3080466 of mail naar info@westhaghe.com en ontvang een prijsopgave van onze opleidingsadviseurs.

Wat maakt ons uniek voor deze IPMA B opleiding?
Simpel, geen verborgen inschrijfkosten, lunchkosten of dagarrangementkosten. Onze prijzen worden zijn inclusief extra kosten*.

* exclusief optionele examen/certificeringsbegeleiding

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 900+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "