Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Hybride werken in een mengvorm, hoe werkt dat eigenlijk?

Laten we eens beginnen met een tip over hybride werken; afdelingsmanagers zouden hierover advies kunnen vragen aan salesmanagers. Salesmanager zijn er namelijk aan gewend dat hun team buitenshuis bij klanten zit. Hybride werken kennen zij al langer en toch weten zij als geen ander hoe je een team bijeenhoudt. Waar het om gaat is dat veel andere teams nu ook gaan samenwerken in een mengvorm van thuiswerken en op kantoor werken. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Nieuwe uitdagingen
Dat de technologie er is om online samen te werken, dat weet iedereen inmiddels wel. IT afdelingen hebben er van alles aan gedaan om dat te faciliteren. Maar dat wil nog niet zeggen dat medewerkers er ook blij en gelukkig van worden. Het risico bestaat dat medewerkers die vaak thuiswerken zich minder verbonden voelen met het bedrijf en de collega’s. Daarom komen bij deze, waarschijnlijk blijvende, verandering nieuwe uitdagingen kijken zoals:

Communicatie
Hoe voer je overleg als een gedeelte van jouw collega’s of projectgroep leden thuis aan het werk zijn? Je zult er bijvoorbeeld, meer dan vroeger, alles aan moeten doen om hen betrokken te houden. Dat vraagt vaak om nieuwe vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van het online regisseren. Je zult enerzijds de manieren moeten kennen om anderen het woord te geven, anderzijds ook moeten weten hoe je de vergadering of projectbespreking moet leiden.

Effectief vergaderen, het opsplitsen van groepen
Teveel collega’s zien op je beeldscherm zien is niet goed voor de concentratie en leidt alleen maar af. Daarom is het effectiever om met subgroepen verder te vergaderen, nadat je met een grotere groep gestart bent. Maar hoe regel je dat precies? Door zogenaamde online Break out Rooms te maken verhoog je de betrokkenheid en interactie tussen collega’s op locatie en virtuele deelnemers. Weet je hoe je dit doet?

Jezelf comfortabel voelen
Dat blijkt in de praktijk ook vaak een uitdaging te zijn. Niet iedereen is er gerust op dat de camera werkt, het geluid het doet en of je ‘in beeld’ wel overtuigend genoeg kunt zijn en goed begrepen wordt. Hoe meer jouw medewerkers met applicaties om weten te gaan en tips krijgen over ‘hoe te gedragen’, hoe comfortabeler zij zich zullen voelen.

Nog beter hybride werken?
Voor bedrijven waar, na bijna anderhalf jaar, het gemengde werken eigenlijk wel is gaan bevallen bieden we de training “Hybride werken” aan. Het is speciaal ontwikkeld voor managers en medewerkers die effectiever hybride willen werken en vergaderen. Verder leer je hoe je met de applicaties werkt en hoe je met audio- en videoapparatuur omgaat. Om deel te nemen aan deze cursus dien je in ieder geval kennis te hebben van Windows, internet en computer, audio- en videoapparatuur.

Nog beter hybride samenwerken start hier.

Leer hybride werken met de Westhaghe training

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!