Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

De verborgen kansen om meer uit Microsoft Teams te halen

In onze vorige blog, waarbij we onze trainer Camille Janszen enkele vragen stelden, kwam hij tot de conclusie dat er veel bedrijven zijn die de kracht van de beschikbare technologie nog onvoldoende gebruiken. Dus, hoe staat het ervoor met jouw Microsoft Teams gebruik?

Alleen aangeschaft voor online vergaderen?
Het is enorm knap hoe het hele bedrijfsleven zich in korte tijd heeft aangepast. ICT-afdelingen deden er alles aan om het contact tussen collega’s te behouden en met Microsoft Teams het online vergaderen te faciliteren. Maar wat doe je er nog meer mee op de thuiswerkplek en hoe goed ken je de tools? Vaak zal je tot de conclusie komen dat nog niet alles is uitgelegd of duidelijk is. Soms blijkt het ook latent te zijn; wat je niet weet wordt ook niet gemist.

Hoe het zou moeten zijn
Medewerkers zullen altijd gebaat zijn bij grip en controle op de dagelijkse werkzaamheden, maar in veel gevallen worden applicaties via het startmenu op desktop meerdere keren per dag aangeroepen om van de ene naar de andere applicatie te switchen. Dat kan efficiënter. Slimme gebruikers starten hun dag op met Microsoft Teams en gebruiken dat als centraal dashboard. In plaats van de dag met het opstarten van je e-mail te beginnen kun je ook naar de Agenda en Chat in Microsoft Teams gaan.

Wist je bijvoorbeeld dat er bij het aanmaken van een team ook automatisch op de achtergrond een SharePoint site en groepen worden aangemaakt? Dat is heel handig om alle documenten met elkaar te delen of samen te werken aan een document. Het zou zo moeten zijn dat apps zoals Planner of OneNote, die de samenwerking met je team verbeteren, net zo bekend zijn als bijvoorbeeld Word of PowerPoint. Afhankelijk van jouw functie voeg je ze toe aan jouw Microsoft Teams dashboard.

Nog meer uit Microsoft Teams halen
Er is nog iets wat we graag onder de aandacht brengen. Het gaat er niet alleen om of en hoe je de verschillende apps gebruikt binnen Microsoft Teams. Vergeet ook de menselijke factor niet. Hoe kom je bijvoorbeeld over op beeld, hoe vergader je op een effectieve manier met tientallen mensen tegelijkertijd of hoe maak je break-out sessies tijdens een vergadermoment?

Om nog meer uit Microsoft Teams te halen organiseren we voor verschillende klanten, waaronder gemeenten, aanvullende cursussen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ‘optimaal vergaderen’ of ‘interactief kennis delen’.

Blijf ‘n team!
In de tweede golf van corona en in mogelijke golven daarna zal het steeds vaker om het welzijn van mensen gaan. Neem daarom contact met ons op als je interesse hebt om een maatwerktraining te organiseren waar we de nog onduidelijke tools van het Office 365 platform kunnen uitleggen en het gemak ervan aan iedereen duidelijk maken. Als je namelijk alle tools, die je kunt beheren in Teams, goed inzet, heb je geen intranet meer nodig om als één team te opereren en collega’s betrokken te houden.

Zeker is dat verandering blijft. Dat vraagt om het continue uitwisselen van kennis.

6 uitspraken over Microsoft Teams van onze trainer Camille

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!