En… Wat ga jij als HR-manager NOW doen?

Een crisisperiode creëert altijd kansen. Vaste vertrouwde patronen moeten doorbroken worden en mensen die van nature mogelijkheden zien en kansen aangrijpen blijken achteraf winnend uit de strijd te komen. Een kans die veel bedrijven nu niet laten liggen is de NOW 2.0 regeling van de Rijksoverheid. Hiermee kan een tegemoetkoming voor de loonkosten over de maanden juni, juli en augustus worden aangevraagd. Maar er is wel een belangrijke NOW voorwaarde waar je als bedrijf aan moet voldoen…

De prioriteit is behoud van banen!

Banen die er nu zijn kunnen verdwijnen, ook zonder crisis. Daarom is het zo belangrijk om mensen te begeleiden naar een kansrijke toekomst, ook als dat binnen een andere organisatie is. Dat betekent concreet dat werkgevers die gebruikmaken van de NOW 2.0 regeling verplicht zijn om zich in te spannen voor het bijscholen en omscholen van hun werknemers. Allemaal met als doel om ervoor te zorgen dat medewerkers goed voorbereid zijn op de banen van morgen.

Investeren in ICT kennis? Dat is helemaal zo gek nog niet!

Geen enkele organisatie kan meer zonder ICT. Dat betekent dat medewerkers met ICT kennis een grotere kans maken om op langere termijn werk te behouden. Gebruikers zullen dus minimaal moeten beschikken over de basiskennis rondom kantoorautomatisering en het werken met verschillende kantoorapplicaties zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint, maar ook Microsoft Teams.

Bij die ICT gerelateerde banen hoeft het echter niet altijd om technisch georiënteerde beroepen te gaan. Zo organiseren wij ook trainingen op het gebied van projectmanagement en business skills die in veel verschillende branches hun waarde bewijzen. ICT is allang niet meer alleen iets van de ietwat verlegen technische man die overdag aan het programmeren is en zich s’-avonds bezighoudt met gamen. (Sorry voor deze stereotypering, maar je begrijpt vast wel wat we bedoelen.) ICT betreft iedereen! Ondanks het coronavirus kon het merendeel van de werkende bevolking door middel van ICT gewoon online doorwerken.

Maar hoe worden de opleidingen betaald?

Als er al een tegemoetkoming voor de loonkosten moet worden aangevraagd dan kunnen we ons voorstellen dat er geen budget beschikbaar is om de verplicht gestelde bij- en omscholingsprogramma’s te betalen. Gelukkig is er ook hier goed nieuws. Minister Koolmees heeft hiervoor tot en met 30 augustus a.s. een extra budget beschikbaar gesteld van 50 miljoen euro. Daarnaast kunnen mkb-werkgevers een beroep doen op het SLIM budget (Stimulering Leren In MKB) en zijn er ook nog allerlei opleidingsvouchers beschikbaar voor vakgebieden waar een grote schaarste aan werknemers is (Krapteberoepen).

Werknemers toekomstbestendig maken?

Bij Westhaghe zitten we er klaar voor om mensen training en advies te geven op het gebied van toekomstbestendige banen. Alle manieren om de verplichte om- en bijscholing te bekostigen vind je terug op de website van SalarisNet, via deze link.

Do IT now!

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 850+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "