Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Topprioriteit op de HR agenda van 2021: Digitalisering!

Kennis hebben van digitalisering is een steeds belangrijker onderwerp op de HR agenda. Daarbij zal de focus vaker liggen op het opleiden van bestaande werknemers. Als werknemers namelijk hinder ondervinden van de digitalisering, of het samenwerken niet meer begrijpen, dan lopen bedrijven het risico om waardevolle collega’s te verliezen. Wat zijn de voordelen om in digitalisering te investeren?

Het versterken van de onderlinge binding

In slechts een paar maanden tijd hebben bedrijven een grotere digitale transformatie doorgemaakt dan ooit tevoren want plotseling moest er, in veel gevallen, gewerkt gaan worden vanaf de thuiswerkplek. Binding houden met de werkvloer, of met andere collega’s thuis, blijkt echter niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn. Investeren in kennis rondom intranet berichtgeving, chat-sessies, online samenwerken en vergaderen is belangrijk om de onderlinge binding te behouden of zelfs te versterken. Ga er niet zomaar vanuit dat de kennis er wel is. Benut je zelf bijvoorbeeld echt alle mogelijkheden van Microsoft Teams of neem je gewoon deel aan een online vergadering?

Kostenbesparingen voor de organisatie en verantwoord ondernemen

Een ander voordeel om in digitalisering te investeren is dat er kostenbesparingen voor de organisatie gerealiseerd kunnen worden. Steeds meer bedrijfsprocessen komen in de Cloud, waardoor zij ook op afstand toegankelijk zijn. Hoe meer digitale kennis er is, hoe minder reden er op langere termijn is om vijf keer per week naar kantoor te rijden of te investeren in dure vierkante meters aan bedrijfsruimte. Investeren in digitalisering heeft dus ook met verantwoord ondernemen, minder kilometers en een lagere CO2 footprint te maken. Dat is best een positieve boodschap.

Digitalisering brengt waardevolle data bij elkaar

Dit voordeel is om even over na te denken…Doordat collega’s gedecentraliseerd aan het werk zijn, bestaat er ook een grotere kans dat informatie versnipperd raakt. Daarom is het belangrijk om voor medewerkers duidelijk te hebben hoe en waar de informatie moet worden opgeslagen. Wanneer sla je bijvoorbeeld documenten op in OneDrive en wanneer in SharePoint of Microsoft Teams? Daarnaast zijn er tegenwoordig prachtige middelen om data veel beter visueel te maken, zoals we beschreven in onze vorige blog over Power BI.

Een onweerstaanbare werkgever zijn

Waarom het nog meer waardevol is om in 2021 in kennis over digitalisering te investeren? Vooral omdat bedrijven daardoor aantrekkelijker worden voor nieuwe werknemers. Zij willen dat er samengewerkt kan worden via laptops, tablets en smartphones. Een onweerstaanbare werkgever is een werkgever die begrijpt dat telefoon en e-mail onvoldoende zijn om een jongere generatie te binden. Communiceren gaat slimmer, sneller en efficiënter via apps, chat en allerlei andere digitale tooling. Werk je bij zo’n digitaal vaardig bedrijf?

Samen een plan maken voor 2021

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Screenshot 2020-11-10 at 15.59.20

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!