Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

EHBA, Eerste Hulp Bij Applicatiestress

Wat voor antwoord geef jij op de volgende vraag: “Weet je precies wanneer je welke kantoorapplicaties gebruikt, hoe ze werken en vooral ook hoe je ze voor je laat werken? Waarschijnlijk is het antwoord negatief, je weet het niet precies. Dat is logisch, want er zijn de laatste tijd (te)veel applicaties bijgekomen. Voor mensen die applicatiestress ervaren bieden we dagelijks eerste hulp aan

 

Eerst een tip vooraf

Belangrijk allereerst is om je af te vragen wat de organisatie precies wil. Een voorbeeld: Als je enorm goed bent in presenteren dan zal je dit waarschijnlijk in Microsoft PowerPoint doen. Is je doelgroep echter ‘iemand van de cijfers’ dan zal hij of zij wellicht een presentatie in Excel prefereren. Houd dus allereerst rekening met wie je voor je hebt en maak onderling goede afspraken over de vorm waarin je presenteert. Pas dan beginnen de echte vragen, zoals:

 

Waarin kun je jouw gegevens presenteren?

Een aantrekkelijke presentatie maakt bijna iedereen met PowerPoint, maar een alternatief is om Microsoft Sway te gebruiken. Bij het uploaden van een document in de cloudapplicatie Sway wordt automatisch een raamwerk voor je uitgezet en suggesties gegeven met betrekking tot de opmaak.

Als het om cijfers gaat dan kun je presenteren in de vorm van spreadsheets, tabellen en grafieken via Microsoft Excel. Maar wil je meer verbanden kunnen leggen vanuit verschillende databases dan helpt Microsoft Access om data te verzamelen en te sorteren. Microsoft Access is daardoor zeer geschikt voor business owners die onderlinge verbanden beter willen begrijpen.

Wil je gegevens makkelijk inzichtelijk presenteren, op elk device, dan is de business intelligence-tool Power BI wellicht iets voor jou om je in te verdiepen. Hiermee kun je met één muisklik real time overzichten van de belangrijkste stuurdata binnen jouw bedrijf weergeven, wat het delen van data versoepelt en collega’s de data nog beter laten begrijpen.

 

Waar sla je jouw informatie op?

We krijgen veel vragen rondom het opslaan van informatie. Als je bijvoorbeeld met Microsoft Teams werkt, dan wordt er op de achtergrond automatisch een SharePoint site voor dit team aangemaakt. Ons advies is om alle informatie van het team daar met elkaar te delen. Microsoft OneDrive is een antwoord geweest op het veelgebruikte Dropbox en integreert met alle Office 365 applicaties, waardoor bestanden onderling razendsnel gedeeld kunnen worden.

 

Hoe zorg je voor nog betere projecten?

Stress kan zich ook voordoen bij project- en portfoliomanagers bij het maken van hun projectplanningen. De applicatie Microsoft Project helpt hen om taken, resources en budgetten zo goed mogelijk te plannen en voorspellingen te doen met rekenmodellen over de meest optimale planning. Zo worden projectvergaderingen over de voortgang nog effectiever.

 

We zitten klaar voor Eerste Hulp

Vragen zijn er om gesteld te worden. Nu je vaker op de thuiswerkplek zit krijg je mogelijk te maken met andere applicaties, of kun je jouw collega wellicht niet bereiken voor een goed antwoord. Neem daarom voor elke vraag rondom Office applicaties contact met ons op. We zullen ervoor zorgen dat je met de juiste toegang tot kennis geholpen wordt en elke dag met een gerust gevoel aan de slag kunt gaan.

 

operating-system-1995434_1280

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 1.000+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!