2020, is voor iedereen een jaar om nooit meer te vergeten. Veel van wat normaal leek werd plotseling anders, ongetwijfeld ook op HR-afdelingen. Daardoor kan het voorkomen dat er minder aandacht is geweest voor het opleidingsbudget van 2020. Je zag elkaar bijvoorbeeld minder, waardoor kennisontwikkeling onbewust onvoldoende aandacht heeft gekregen. Met nog maar een paar maanden te gaan is het nu het moment om daar iets aan te doen. Dit is waarom:
“Niet op is toch weg…”
In de meeste gevallen worden niet opgemaakte budgetten niet meegenomen naar een volgend jaar. Zeker in situaties waar meer ‘de hand op de knip’ gehouden moet worden. Dus is het een gemiste kans als er geen gebruik wordt gemaakt van het nog beschikbare budget om in de laatste paar maanden de kennis en kunde van de medewerkers op te krikken. Het geeft je bij aanvang van 2021 alvast een frisse start en misschien wel een concurrentievoordeel om de mogelijk opgelopen schade in te halen.
Situaties van “minder werk, meer tijd”
Er zullen medewerkers zijn in bepaalde branches die tijdelijk veel minder werken. Bijvoorbeeld omdat werkzaamheden bij enkele klanten voor onbepaalde tijd zijn weggevallen. Iemand die nu maar 80% werk kan invullen heeft dus 20% tijd over om iets aan kennisontwikkeling te doen. Thuis op de bank, of thuis aan de slag? Het opleiden kan tegenwoordig gewoon virtueel en het is een prima middel om medewerkers gemotiveerd te houden.
Mogelijke carrière switches
Het kan ook voorkomen dat er medewerkers boventallig raken. Helaas moeten zij de organisatie verlaten. De vraag is hoe je daar dan op een menselijke manier mee omgaat. Er zijn mooie voorbeelden van werkgevers die op zoek gaan naar andere banen voor hun medewerkers, zoals KLM die stewardessen naar de zorg begeleidt. Door naar de huidige kwaliteiten te kijken, zoals service- en mensgerichtheid bij luchtvaartpersoneel, zijn er verrassende carrière switches te maken. Ook ouderen in verzorgingstehuizen willen bediend worden en dat heeft opvallend veel overeenkomsten met het bedienen van mensen in vliegtuigen.
Persoonlijke intakes om het gemakkelijk te maken
Als je de genoemde situaties herkent, maar zelf geen tijd hebt om er iets mee te doen, dan helpen we je graag door het uitvoeren van persoonlijke intakes. Wij gaan in gesprek met medewerkers, waardoor zij ook het gevoel hebben dat er naar ze wordt geluisterd. Zie het maar als een extra moment om aandacht aan het welzijn te besteden. Ook ontstaat er op deze manier commitment vanuit de cursist om deel te gaan nemen aan een training.
De leerdoelen worden besproken, maar ook de achtergrond van de cursist qua werk en ervaring. Onze opleidingsadviseur stelt een aantal vragen en als we twijfelen aan het opleidingsniveau kunnen we ervoor kiezen om een kennistest te laten afnemen. Daarna wordt een passende training gepland. Deze persoonlijke intakes zijn geheel gratis wanneer de opleidingen bij Westhaghe worden afgenomen.
Nu iets doen met het opleidingsbudget?
Neem dan hier, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Ingekochte trainingen in 2020 kunnen tot een jaar later in 2021 nog worden ingepland!
Kosteloze inspiratiesessies
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
En blijf op de hoogte van nieuwe gratis inspiratiesessies, trainingen, tips en tricks of leuke aanbiedingen! Schrijf je in door je e-mailadres hieronder in te vullen:
Wij houden niet van spam: onze nieuwsbrief is puur bedoeld om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Westhaghe.
























