Westhaghe Training & Advies gebruikt cookies om u de meest geactualiseerde informatie te kunnen verstrekken

020 3080 466    [email protected]   Whatsapp  U kunt ons een WhatsApp-bericht sturen via nummer: 020 3080 466 Chat  

860 cursisten op beoordelen ons met een: (9,3)
Boek een Last-minute training in ons open rooster  

In januari 2019 heeft Aviateur Banketbakkerijen contact opgenomen via onze Chatfunctie omdat de organisatie graag inhouse Excel trainingen aan wilden bieden voor medewerkers. Deelnemers hebben eerst een online kennistest afgerond om te bepalen welk niveau Excel al aanwezig was. In totaal zijn zo’n 30 medewerkers getraind. Hieronder kunt u een kort vraaggesprek vinden met de heer van der Leest (Hoofd Bedrijfsbureau) waarin hij o.a. antwoord geven hoe het contact met Westhaghe is verlopen en hoe hij de manier van lesgeven vond.

In de notendop, wat en waarvoor staat Aviateur Banketbakkerijen

Al vanaf begin jaren ‘30 biedt Aviateur Banketbakkerijen een breed banketassortiment. Koek en cake van hoge kwaliteit, die op zes locaties in Nederland worden geproduceerd voor de nationale en internationale markt. Een dynamisch familiebedrijf waar klantgericht werken, flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan. Deze speerpunten zijn essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering en dito samenwerking met onze afnemers. Elk geproduceerd koekje is daarbij een visitekaartje op zich; vervaardigt via de meest innovatieve en geavanceerde productieprocessen, maar toch altijd volgens ambachtelijk recept.

Wat en wie/hoeveel hebben jullie getraind en waarom is er gekozen voor dit trainingstraject?

Na inventarisatie onder het personeel van hoofdkantoor bleek dat er een sprong gemaakt kon worden in het kennisniveau van Microsoft Excel voor bijna het gehele kantoor. De toenemende informatie vraag van klanten, maar ook het management vragen een meer analytische blik op de cijfers waar we dagelijks mee werken. Wij als management zijn van mening dat medewerkers meer uit de data kunnen halen die voorhanden is en daarom hebben we besloten om medewerkers te trainen in hun Excelvaardigheden. In totaal zijn er van de 35 mensen op hoofdkantoor 28 medewerkers getraind.


Hoe vond u het contact tussen jou en Ruben Gutz – accountmanager Westhaghe.

Mijn contact met Westhaghe in zijn algemeen is prima verlopen. Op wat verschuivingen in de planning van de cursusdagen na hebben we een goed traject doorlopen in het plannen van de cursus. Ruben wist zich goed aan te sluiten in het beeld wat wij gevormd hadden van de cursus en heeft de cursus conform onze wensen aangeboden. Hierna hebben wij de cursus ingepland en zijn we van start gegaan.

Hoe heeft Westhaghe geholpen in het vormen van evenwichtige cursusgroepen?

Voorafgaand aan de cursus hebben alle cursisten een kennistoets gemaakt. Hierdoor konden wij 3 groepen creëren waarbij er een eerste indeling was op (basis)niveau. Doordat het redelijk grote groepen waren kun je slecht een verdeling maken o.b.v. hetzelfde niveau, maar hierdoor konden we wel beter sturen op de snelheid van de groep. In het voortraject hebben wij ervoor gekozen om iedereen dezelfde stof aan te bieden, van beginner tot gevorderd, maar daarbij kon de hoogst scorende groep vanuit de kennistest verder komen in de stof aan het eind van de cursus dan de lager scorende groepen.

Wat vond u van Lenneke Meijer als docent?

De cursisten waren erg enthousiast over de wijze van lesgeven van Lenneke. Zij had een praktische aanpak waarbij er veel zelf gewerkt werd aan de hand van een voorbeeld/opdrachten Excel document.
Daarnaast was het klassikale uitleg beperkt, waardoor er veel zelf getraind kon worden. Daarbij werd een hoop individuele aandacht gegeven aan de cursisten waar nodig en als Lenneke door kreeg dat meerdere mensen hetzelfde probleem ondervonden legde zij dit weer klassikaal uit.