Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Kies je voor bijscholing, bijblijven of “Bye bye”..?

HR afdelingen staan voor een groter wordende uitdaging; hoe behoudt je banen voor de toekomst als er voor repeterende werkzaamheden steeds minder menskracht nodig is en er steeds meer geautomatiseerd wordt? Het goede nieuws is dat de komst van robots, kunstmatige intelligentie (AI) en Machine Learning ook veel nieuwe banen oplevert. Maar dan zal er wel iets aan upskilling gedaan moeten worden. Wordt het bijscholen, bijblijven of ‘Bye, bye?’

Banen veranderen door de digitale transformatie

Het hebben van een bachelor, master of associate degree in het hoger onderwijs blijkt vaak slechts een eerste fundament te zijn om langdurige baanzekerheid te behouden. In de huidige maatschappij gaat het om continue leren en vooral ook nieuwe vaardigheden aanleren. Doe je dat niet dan verlies je sneller jouw persoonlijke waarde dan een aantal jaren geleden. HR managers staan daarom voor belangrijke keuzes:

Keuze 1: Bijscholen

Laten we een beginnen met twee uitdagende vragen:

  • Wie van de collega’s is digitaal vaardig op het gebied van bijvoorbeeld AI, Machine Learning of PowerBI?
  • Voor welke medewerkers geldt dat hun baan binnenkort ter discussie staat en kunnen we hen een alternatief aanbieden?

Bijscholen betekent dus dat er nagedacht wordt of er kennisrichtingen zijn waarin bepaalde medewerkers zich zouden moeten ontwikkelen om van waarde voor de organisatie te blijven. Het heeft te maken met het profiteren van kansen die zich gaan voordoen om nieuwe functies te ontwikkelen die zorgen voor een moderne en meer concurrerendere organisatie.

Keuze 2: Bijblijven

Bijblijven betekent dat er functies zullen zijn die langdurig zullen blijven, maar waar het wel van noodzakelijk is dat er extra vaardigheden aangeleerd worden. Dat hoeft niet perse te gaan over digitale vaardigheden, maar kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met het ontwikkelen van softskills. Misschien is er wel extra kennis nodig om nog beter digitaal samen te werken met een team of kan er wel wat bijgebracht worden op het gebied van effectief communiceren of overtuigend presenteren. Is iedereen wel zo ‘bij en blij’ nu er steeds meer hybride teams ontstaan van teamleden die zowel op kantoor als thuis op een moment bij elkaar komen?

Keuze 3: “Bye bye…”

We gunnen elk bedrijf fantastisch en hoogwaardig gekwalificeerd personeel. Daarom hebben we je wellicht op het verkeerde been gezet. “Bye, bye” betekent in dit geval dat, als je niets aan opleiding en training doet, er het risico bestaat dat collega’s zelf de beslissing nemen om ‘Bye bye” te zeggen. Uit diverse onderzoeken, onder andere van Randstad, blijkt dat ‘upskilling’ voor met name millenials een krachtige drijfveer is om trouw te blijven aan de werkgever die hen blijvend helpt met persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten?

Voor bijscholing, bijblijven en het voorkomen van ‘Bye bye’ zitten we hier voor je klaar.

bijscholen met Westhaghe

Ontvang onze tips, tricks & aanbiedingen in je mailbox!

Wil je onze gratis tips en tricks ontvangen waardoor je sneller en effectiever kunt werken? Vul dan onderstaand formulier in!

Beoordeeld met een 9.3 met 900+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "

RichardZegstroo

Richard Zegstroo

Opleidingsadviseur

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je weten of een training bij je leerdoelen past? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Bel ons op 020-3080466 of mail naar ons via info@westhaghe.com. We helpen je graag!