Deploying App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

In de implementatiecursus ‘Deploying App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6’ leren deelnemers de vaardigheden aan die nodig zijn om succesvol een complete Citrix-app- en -desktopomgeving te implementeren in een Windows Server 2012-omgeving. In deze cursus die in een workshop omgeving plaatsvindt, leren deelnemers een omgeving op te zetten met de volgende Citrix-componenten: XenServer, XenDesktop, Citrix License Server, MCS, PVS, Personal vDisk, Storefront, NetScaler (ICA-proxy, load balancing en eindpuntanalyse) en Citrix Receiver.
Bij afronding van de cursus kunnen deelnemers van de grond af een omgeving opbouwen met alle XenDesktop 7.6 componenten.

Deze cursus is aanbevolen voor systeemontwikkelaars, zoals systeemarchitecten, adviseurs en technici. Deelnemers krijgen praktijkervaring met het installeren en configureren van app- en desktop-omgevingen vanaf nul en met het testen van hun implementaties voor de uitrol van deze omgevingen. Aan het einde van de cursus beschikken deelnemers over de vaardigheden om succesvol XenDesktop 7.5 systemen op te zetten die het grootste deel van de Citrix-klanten vandaag de dag gebruikt.

{tab Voorkennis|closed}

Bij aanvang van de training wordt er van uitgegaan dat de deelnemers over de volgende kennis beschikken:

 • Kennis van server-, desktop- en applicatie-virtualisatieconcepten
 • Ervaring met Windows Server 2012, onder meer met:
  o Active Directory (AD)
  oTerminal-diensten
  o Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)
  o Domain Name System (DNS)
  o Prestatiemonitoring
  o Group Policy Objects
  o Microsoft SQL Server
 • Succesvolle afronding van de volgende cursussen of aantoonbare vergelijkbare kennis van:
  o CXD-102 Introductie XenDesktop 7
  o CXD-203 Beheer van XenDesktop 7-systemen

{tab Cursusinhoud}

Deze cursus wordt aangeboden als een workshop onder leiding van een instructeur met demonstraties en de praktische toepassing van concepten via praktijkopdrachten in een live-lab-omgeving. Hieronder volgt het overzicht van onderwerpen voor de vroege implementatiecursus van Citrix XenDesktop 7.6:

 • Uitleg XenDesktop 7.6
 • Het instellen van de hypervisor
 • Het instellen van de infrastructuur-componenten
 • Het instellen van de Citrix-infrastructuur
 • Het instellen van XenDesktop 7-hulpbronnen
 • Het instellen van beleid
 • Het configureren van Provisioning Services
 • Het voorbereiden van de omgeving op de uitrol

{tab Doelstellingen}

Na afloop van de cursus zijn de cursisten bekend met het volgende:

 • Het instellen van de hypervisor
 • Het instellen van de infrastructuurcomponenten
 • Het instellen van de XenDesktop 7-componenten
 • Het configureren van de XenDesktop 7-hulpbronnen (de desktop binnen het server-besturingssysteem, apps binnen het server-besturingssysteem en de desktop binnen het besturingssysteem op de pc)
 • Het configureren van profielen en beleid
 • Het instellen van – en migreren naar – Provisioning Services
 • Het testen van de omgeving als voorbereiding op de uitrol

{tab Certificering}

De training CXD-300 bereidt kandidaten voor op het Citrix examen:

 • 1Y0-300 Deploying XenDesktop 7 Solutions exam.

Na succesvol afronden van het examen bent u gecertificeerd als Citrix Certified Professional – Virtualization (CCP-V).

{tab Open rooster}

Heeft u binnen uw organisatie een groep cursisten die graag willen deelnemen aan de CXD-300 cursus dan is het financieel aantrekkelijk om deze cursus bij u op locatie te organiseren. Vraag een vrijblijvende offerte voor de Deploying App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 training.

{module [449]} {/tabs}

De Citrix trainingen worden altijd gegeven door officieel gecertificeerde en geautoriseerde Citrix docenten. Hierdoor bent u ervan gegarandeerd dat u optimaal wordt opgeleid voor een eventueel Citrix examen.

Wilt u meer weten over de Deploying App en Desktop Solutions met Citrix XenApp and XenDesktop 7.6? training? Neem contact met onze Citrix opleidingsadviseur.

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 900+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "