Westhaghe Training & Advies gebruikt cookies om u de meest geactualiseerde informatie te kunnen verstrekken

020 3080 466    info@westhaghe.com   Whatsapp  U kunt ons een WhatsApp-bericht sturen via nummer: 020 3080 466 Chat

Tips & Tricks van Westhaghe Training & Advies


Overzicht
Excel
Word
Outlook
PowerPoint
Office
Windows 8
Windows 10
Overig
Nieuwsbrief
Excel tips
Excel tips
Word tips
Outlook tips
powerpoint tips
Microsoft Office tips
windows 8 tips
windows 10 tips
computer tips
nieuwsbrief westhaghe

 

Excel heeft vele functies, formules en invoegtoepassingen. Een invoegtoepassing die steeds belangrijker gaat worden is de PowerPivot add-in. In de versies Excel 2013 en Excel 2016 wordt deze add-in standaard geïnstalleerd. Wat zijn eigenlijk de voordelen in PowerPivot? En waar moet u op letten als gebruiker als u hiermee aan de slag gaat?

Vandaag gaan wij het hebben over Slicers. Slicers zijn handige snelle filteropties. Met een slicers is het uiterst gemakkelijk zien welke filter-opties in je tabel staan aangegeven.

Gebruik VERT.ZOEKEN, als u gegevens wilt zoeken in een tabel of bereik per rij. Zoek bijvoorbeeld de prijs van een auto-onderdeel op onderdeelnummer.

Wilt u leesvoer voor tijdens uw pauze? Klik dan gauw door naar het volledige artikel

PowerPivot is in Microsoft Excel 2013 en 2016 is een invoegtoepassing die gebruikt wordt voor het uitvoeren van krachtige gegevensanalyse in Excel. In dit blogbericht laten wij u zien hoe u als gebruiker het PowerPivot tablad kunt gebruiken in Excel.PowerPivot in Excel

Veel bedrijven gaan er vandaag de dag vanuit dat de medewerkers van nu dusdanige computerkennis beschikt. Helaas komt op de werkvloer vaak naar voren dat er 1 of 2 echte Excel goeroes op de afdeling zitten. Deze key-users in Excel vinden het geen probleem om “eventjes” te assisteren maar wat doe je als leidinggevende als dat eventjes toch wat meer tijd van de werkweek inneemt?

Werkt u veel binnen Excel en wilt u tijdvergende en foutgevoelige handelingen eenvoudig versnellen? In Excel kunt u zelf codes schrijven waarmee u commando's verstuurd. Deze commando's schrijft u in de Visual Basic Editor. Naast de Visual Basic Editor kunt u ook eenvoudig een macro opnemen in Excel middels de opname toets.

Westhaghe Training & Advies werkt samen met meer dan 60 Microsoft Office docenten. Naast het verzorgen van trainingen werken wij ook samen met trainers om naslagwerk en opdrachten samen te stellen. Ditmaal delen wij 1 van onze geheimen namelijk; Werken met draaitabellen. In dit artikel laat Westhaghe Training & Advies de werking van een draaitabel zien in Excel 2010.

Bij langdurig gebruik van een computer kan het werken met een muis tot RSI-klachten leiden. Om deze klachten te voorkomen zijn er in Microsoft Office programma sneltoetsen verwerkt. Hierdoor kunt u zelf een stuk makkelijker werken en voorkomt u eventueel RSI-klachten.

sneltoetsen excel

Voor formules of bij het filteren van lijsten is het een pre dat gegevens op een eenduidige manier worden ingevoerd. Excel heeft hiervoor een functie: Gegevensvalidatie. Hiermee wordt vooraf vastgesteld aan welke voorwaarde de inhoud van een cel moet voldoen. Excel kan ervoor zorgen dat gegevens die ingevoerd worden, zijn beperkt tot vooraf vastgestelde waarden. Westhaghe Training & Advies laat u het instellen van een keuzelijst in Excel stap voor stap zien.

keuzelijst invoegen excel

Excel kan voor vele toepassingen gebruikt worden, één hiervan is het maken van lijsten. Veel lijsten zijn horizontaal opgemaakt, maar de standaard instelling van Excel verplaatst de cursor een cel omlaag na de invoer van gegevens. Dit is echter een instelling die u in een paar stappen kunt aanpassen.

De invoerrichting in Excel bepalen