Wie is a+o Metalektro in het kort?

 • Helpt en begeleid bij scholing medewerkers naar ander werk
 • Behoud van jouw mensen voor de (technische) arbeidsmarkt
 • Voor iedereen, op elk niveau in je bedrijf
 • Kosteloze begeleiding tot €3.000,-
 • Maximaal 3 opleidingen per persoon, à €1.250,- per opleiding
 • Met subsidie van NL leert door

 

Bekijk de opleidingcatalogus→

 

NL leert door

Met de NL leert door subsidie van A+O Metalektro kunnen opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling NL leert door. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om binnen jouw organisatie ander werk te kunnen verrichten, of om beter inzetbaar te zijn bij een ander bedrijf of andere organisatie.

Aanvragen?

 • Je vraagt de vergoeding minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voor start van de training of cursus aan.
  Stap 1: oriënteren op het aanbod in onze catalogus;
  Stap 2: inschrijven voor de training naar keuze, via de website van de betreffende aanbieder;
  Stap 3: met je bewijs van inschrijving voor de training vraag je subsidie aan via ‘Mijn A+O’ onder het kopje ‘NLLD – Digitale vaardigheden’. De datum op de digitale aanmelding geldt als aanmeldingsdatum.
  Daarnaast zorg je voor:
  – een ingevulde toestemmingsverklaring;
  – een kopie van het ID-bewijs van de werknemer
 • Als stap 2 en 3 goed zijn doorlopen ontvang je een bevestiging via Mijn A+O. De subsidieaanvraag is dan voorlopig goedgekeurd in afwachting van een volledig en correcte declaratie na afloop van de training/cursus.

Blended Learning

Voor de cursist die individueel aan de hand wil worden genomen.

Dit betreft een mix tussen klassikaal leren, (zelf)studie via e-learning en virtual classroom. Een Blended Learning training bestaat uit twee dagdelen: het eerste dagdeel vindt fysiek plaats op een locatie (bij ons of bij de klant) onder begeleiding van een trainer en het tweede dagdeel wordt virtueel georganiseerd via Microsoft Teams. Cursisten krijgen tijdens de training toegang tot een online leeromgeving. Na de eerste trainingsdag is deze online leeromgeving nog één jaar beschikbaar voor de cursist! Wij bieden hier een rooster voor aan voor open inschrijvingen, maar dit kan ook specifiek worden georganiseerd voor een groep deelnemers van dezelfde klant.

E-Learning Trainingen

Geschikt voor mensen die zelfstandig en in eigen tijd willen leren

Wij geloven erin dat computer trainingen het best door een ‘live’ docent kunnen worden verzorgd. Echter, voor sommige mensen is juist E-learning de beste oplossing om de leerdoelen te behalen. Dit kan zijn door tijdgebrek (men kan dan geen training volgen overdag), maar ook doordat men graag individueel leert. Voor Microsoft (Office) hebben wij de mogelijkheid om verschillende E-learning pakketten te leveren, van beginnend tot gevorderd niveau. Zo kunnen wij iedere opleidingsvraag beantwoorden.

Werkplekondersteuning

Naast klassikale trainingen of digitale varianten daarop, kan Westhaghe Training & Advies ook werkplekondersteuning (“training-on-the-job”) bieden. In deze "lesvorm" begeeft de beoogde trainer/specialist zich op de werkvloer om vragen van de deelnemers te beantwoorden, te begeleiden waar nodig en tips & tricks mee te geven om de productiviteit en effectiviteit te bevorderden. Werkplekondersteuning, of floorwalking zoals het vaak wordt genoemd, is voor alle applicaties beschikbaar.